Baka?



Jag vill börja med att tacka för de baktips jag fått, fler är gärna välkommna!
Sen vill jag även dela med mej lite till er...
Ett av de tips jag fick innehöll en länk till den här fina bloggen, där kan jag nog garanterat hitta några roliga recept till min födelsedag. Och jag rekomenderar även er att ta en titt och låta er frestas av de söta kakorna mm som hon bakat ihop. Och det bästa utav allt är att hon även bjuder på alla recept!

Nu säger jag godnatt, men tänker inte gå och lägga mej än... Har lite tvätt som ska vikas, och ett idol resultat att vänta på.
Godnatt!

Jag har haft fullt upp hela dagen idag. Le...

dsc01825 (MMS)

Jag har haft fullt upp hela dagen idag. Leon har vart hos doktorn och jag har tvättat en hel massa tvätt... Som ni ser på bilden är min soffa isär plockad och överdraget hänger på tork efter en välbehövd tvätt. Dessutom har min mamma vart här och skämt bort mej med matlagning och disk. Jag är så tacksam!


Tips på goda bakverk?

 




Min födelsedag närmar sej med stormsteg.
Nästa lördag (alltså 9 oktober), fyller jag år! Jag försöker nu komma på vad jag ska baka och bjuda på... Smörgåstårta, negerbollar och vanlig tårta är iaf självklart. Smörgåstårta tycker jag bara om på ett och samma vis, då jag inte äter någonting från vattnet och är rätt kräsen även utöver det. Negerbollar kan man bara göra på ett sätt, men tårtan därimot har jag ingen aning om hur jag ska göra i år...

Ni får mer än gärna komma med massa goda tårt tips, och andra goda bakverks tips att bjuda på på en födelsedag.

 


Idag serveras det pannkakor till middag, v...

dsc01823 (MMS)

Idag serveras det pannkakor till middag, vilket leon inte är allt för förtjust i, men grädden och sylten går iaf i... Jag har iaf tur, det är syster som står för matlagningen.


Jag och bror sitter på bussen mot stan nu,...

dsc01822 (MMS)

Jag och bror sitter på bussen mot stan nu, vi ska till arbetsförmedlingen. Syrran var snäll att ta leon under tiden. Det tackar man för!


Det ser kanske inte så gott ut, men det är...

dsc01821 (MMS)

Det ser kanske inte så gott ut, men det är det! Jag är nöjd med min första stek, och fler ska det bli! Snart blir det även grönsaker med dip till idol, med systrarna, mys!


Maria och leon diskar medans jag förberede...

dsc01820 (MMS)

Maria och leon diskar medans jag förbereder en stek. Samarbete på hög nivå!


Det verkar gå åt rätt håll nu, leon är en ...

dsc01819 (MMS)

Det verkar gå åt rätt håll nu, leon är en aning piggare, fast har fortfarande hög feber. Jag ska låta alvedonen gå ur och se om han fortfarande ligger på 40 grader...


Min fina familj.



Kärlek på hög nivå! ♥

(Lägg märke till min nya hårfärg!)

Efter att min bror övergivit mej tappade j...

dsc01815 (MMS)

Efter att min bror övergivit mej tappade jag upp ett varmt bad med en massa olja i, först tog jag så klart en dusch och skrubbade hela kroppen med body scrub... Jag har vart så otroligt torr sen jag kom hem från turkiet, så nu får jag ta till allt som kan återfukta min kropp. Som grädde på moset har jag smort in mej med body butter och en fotcreme från apoteket. Inga avancerade grejer, bara billiga produkter så att säga...


Loka som vanligt! Jag har för den delen pr...

dsc01814 (MMS)

Loka som vanligt! Jag har för den delen precis lagt leon, och min bror är här och hälsar på, lyx!


Leon är fortfarande inte bättre, 40 grader...

dsc01813 (MMS)

Leon är fortfarande inte bättre, 40 graders febern vill inte ge med sej, och han vägrar att äta medicinen. Nu har vi fått i uppgift att hoppas på att Öroninflamationen läker av sej själv. Kul!


Nu myser vi i soffan. Leon sover efter att...

dsc01808 (MMS)

Nu myser vi i soffan. Leon sover efter att ha haft ännu en jobbig dag. Jag tyckte från en början att han var piggare, men ack så fel jag hade! Vi har iaf tagit en promenad i friskluften, och blivit bjudna på mat hos Joels föräldrar, där leon sov i birgittas famn mest hela tiden. Men nu ska jag mysa vidare...


Nu var det höst på riktigt, de bra mycket ...

dsc01807 (MMS)

Nu var det höst på riktigt, de bra mycket löv täcker redan backen.


Mys i soffan var det här... Leon är redan ...

dsc01806 (MMS)

Mys i soffan var det här... Leon är redan betydligt bättre, men det beror nog på det jämna intaget alvedon och ipren. Trotts hans feber så är han envis och ska busa så mycket han orkar. :)


Idag är det grått ute och regnet gör att d...

dsc01805 (MMS)

Idag är det grått ute och regnet gör att det blir iskallt ute... Vi är på väg hem från doktorn nu, men vi måste ta en sväng förbi apoteket först. Här var det kraftig öron inflammation på bägge öron. Min lilla älskling!


Sjukstuga.

Leon är riktigt sjuk idag...
40 graders feber och kräks, dessutom har han knappt sovit någonting på hela natten, och nu ligger han stendöd i soffan och tar igen den sömnen. Själv sitter jag i världens längsta telefon kö till sjukvårdsrådgivningen. Det stod på 1177 att man skulle kontakta vårdcentral på en gång om barnet hade hög feber och spydde. Självklart är jag hur orolig som helst!




Det är så fint med alla färger på hösten.

dsc01803 (MMS)

Det är så fint med alla färger på hösten.


Middagen är precis avklarad, och idag stod...

dsc01802 (MMS)

Middagen är precis avklarad, och idag stod tacopaj på menyn. Till efterrätt bjöd leon på lite fula miner och hade lite charader. Leon gjorde min dag!


Leons nya vagn.


Här är då Leons nya vagn...
J
ag följde Emmas råd och körde på en sån här, för även dom på barnenshus rekomenderade den. Både jag och Joel kände nog att det kanske var smart att köra på den här då den går att använda som enkel vagn tills nästa kommer, vilket är ett bra tag!

Jag har inte hunnit känna efter så mycket om vad jag tycker om vagnen, mer än att den är smidig att lasta in i bilen, men rätt tung att styra och köra över trottoarkanter mm... Men det är väl en vanesak?

Nu måste jag skynda iväf till Kristallen, jag uppdaterar senare.

Nu lämnar vi tillbaka vagnen vi fått låna,...

dsc01801 (MMS)

Nu lämnar vi tillbaka vagnen vi fått låna, och tänkte ta med en syskon vagn hem, som även kan användas som enkel vagn. :)


Min lilla prins mår inte bra alls idag... ...

dsc01800 (MMS)

Min lilla prins mår inte bra alls idag... Han har vart mer eller mindre däckad hela förmiddagen. Och när vi var hos läkaren så skickade dom oss vidare till barn, så nu ska vi vänta på att få en tid där också...


Nu är vi i hille och busar lite... Leon le...

dsc01797 (MMS)

Nu är vi i hille och busar lite... Leon leker, som ni ser, med tjejerna och joel pysslar med alla tänkbara motorfordon.


Politiker...



Inför valet har väl i princip varenda vrå vart pyntad med reklam för olika partier.
Jag tycker att många av de olika partierna har gjort bort sej emd att slå upp reklam på så otroligt många ställen att dom inte ens kunnat plocka undan det efter sej...
 Jag har sett socarnas reklam på backen lite här och var, jag har även sett bra många andra partiers reklam ligga och skräpa på olika ställen, och det ser rent ut sagt fördjävligt ut!
Enligt mitt tycke borde de föregå med gott exempel och inte bara städa upp efter sej, utan även värna om miljön, för miljö frågan är väl ändå en rätt omtalad politisk punkt?

 


Jag och mamma åkte till ikea för att kika ...

dsc01796 (MMS)

Jag och mamma åkte till ikea för att kika lite... Jag han med att äta lunch för 16 kr och dessutom fick jag med mej allt det här hem! Nu ska jag vila.


Låt dej inte luras av solen, det är svin k...

dsc01795 (MMS)

Låt dej inte luras av solen, det är svin kallt ute!


Vila!



Nu när Leon är på dagis så ska jag passa på att vila.
Jag hade helt glömt bort att man var så här trött när man är gravid, och då är det ju ett utmärkt tillfälle att passa på att vila framför en film medans man kan...
 Leon är på utflykt med dagis och andas friskluft, och då trivs han som fisken i vattnet!

Jag ska kika på filemn "Honey", håll tummarna för att den är bra!

Snart dags för dagis, men först måste man ...

dsc01790 (MMS)

Snart dags för dagis, men först måste man äta frukost.


Leon är inte särskilt pigg idag, Trotts de...

dsc01787 (MMS)

Leon är inte särskilt pigg idag, Trotts det är han tvungen att följa med till köpis för att handla både mat och lite kläder till honom själv. Håll tummarna för att han ska vara pigg till dagis imorgon!


Sd i riksdagen.

Dom kommande 4 åren blir minst sagt riktigt spännande.
Jag är så nöjd med årets val! De röda kom inte alls långt, och dessutom tog sej SD in i riksdagen, vilket verkligen är precis vad sverige behöver! Det ska bli spännande att se hur det här utvecklar sej, och framför allt att se hur sverige påverkas av SD´s politik.
 Mer tänker inte jag säga om valet.

Nu ska jag titta på film med min underbara son! :) ♥

Leon är hos sin farfar idag, så vi passar ...

dsc01772 (MMS)

Leon är hos sin farfar idag, så vi passar på att äventyra med qarolina och jeff... Just nu sitter vi vid havet och glor. Jag älskar att vara ute. :)


Vi hittade precis en groda på våran kvälls...

dsc01771 (MMS)

Vi hittade precis en groda på våran kvälls promenad. :)


Vi är ute i skogen och fiskar. Just nu äte...

dsc01770 (MMS)

Vi är ute i skogen och fiskar. Just nu äter leon lite korv i sina lånade regnbyxor med tjejerna. De har även plockat blåbär och lingon och ätit, leon älskar det!


Lugnt och skönt.

Idag är jag rätt trött, så det är så skönt att vara ensam i tystnaden...
Jag sitter här i min ensamhet, äter lite frukt, väntar på att få skölja ur färgen ur mitt hår (nu ryker det blonda), och tankar en film.
Jag har ringt några samtal men ska ringa lite till sen, efter att jag blivit klar med mitt "lugn och ro". Och efter det är det inte bara några samtal jag ska ta itu med, utan jag ska även skura golv och göra lite nytta här hemma innan Leon ska hämtas på dagis klockan 14.

Intressant va? ;D


 


Filmen idag "The Runaways".
Jag hoppas att den är bra, för jag orkade inte lägga ner någon energi på att hitta någon annan film...


Kris.

Jag hoppas verkligen att de har lånevagnar att låna ut tills jag kan få min nya vagn... Någon som vet hur det ligger till?

Det tar ju liksom ca 4-5 arbetsdagar för anmälan att komma till mej, och jag kna inte beställa en ny innan dom papperen kommit?

Jag klarar mej absolut inte utan barnvagn i över en vecka (förmodligen ännu längre)!

Känslosam dag...



Jag är helt slut!
Jag har ägnat förmiddagen åt att prata med en Jurist som ska hjälpa mej med Trouble, och efter det samtalet så var jag så sjukt upprörd och grät floder. Med andra ord tog det mej en bra stund att varva ner. Jag tog mej hem till Mikki och sökte lite tröst där, sen kom Vanessa och lunchade med mej här hemma och nu är jag äntligen samlad igen.
Det tar på krafterna att ständigt behöva hålla på hit och dit med allting!

Hur som helst så vill jag iaf tacka för alla jätte gulliga kommentarer jag fått angående min nya graviditet. Det är så kul att även ni är glada för min skull! :)

Men nu ska jag lyfta telefonen igen, barnvagns fix nästa!


Så förbannad!!!

Då var andra barnvagnen stulen nu, och jag är ju inte precis glad!
Återigen i trappuppgången, där alla andra med barn i det här huset har sina barnvagnar, men ändå är det bara mina som blir stulna...
 Jag fick bära Leon, som vägrade gå, hela vägen till dagis, vilket inte är så bra när man är gravid. Det var en omställning för Leon att inte åka vagn, så han var helt förstörd så fort jag satte ner honom på backen, och lämningen på dagis gick inte skit bra...

Nu ska jag ringa barnenshus och hur hur min barnvagnsförsäkring (som jag var smart och tog den här gången) fungerar. Förhoppningsvis får jag en ny så fort som möjligt, för jag kan inte bära Leon så fort vi ska någonstans...



Så här ser den ut, fast brun med beiga blommor på en del ställen...

Sanningens ögonblick.

Jag ska avslöja en liten hemlighet för er...
Jag kan inte vänta längre, och dessutom så är det inte längre någon hemlighet.
 Jag, Joel och Leon ska få tillökning i familjen. Leon ska bli storebror! Kan ni tänka er känslan att för andra gången gå med flera månaders förväntan framför sej?
 Än så länge är jag väldigt tidig, vecka 11 än så länge bara. Men på fredag går jag in i vecka 12 (11+0). Trotts att jag är så tidig så har jag redan panik över vilken syskon vagn som ska passa oss bäst...

Ultraljud.
Senast igår fick vi kika på lillen. Det är iaf en riktig liten vilde, som levde om som tusan! Lyckan när man ser sitt barn i magen, lyckan när man ser att den rör sej och är full av liv, den lyckan är obeskrivlig!
 Anledningen till det tidiga ultraljudet är dels för att fastställa hur långt gången jag är, och dels för att se att det inte var ett utomkveds...

Nu är det bara att hoppas på att det dyker upp ett bra radhus till oss och ett jobb åt mej, inom väldigt snar framtid. Även om jag är väldigt tidig så börjar det bli lite brottom!



Lånad bild!


Nu har leon klarat sej utan välling på nät...

dsc01756 (MMS)

Nu har leon klarat sej utan välling på nätterna i ca 2 veckor, och det går kanon! Det känns så skönt att få sova hela nätter igen...


Äntligen hemma igen! Ligger med leon när h...

dsc01755 (MMS)

Äntligen hemma igen! Ligger med leon när han sover nu, och när han vaknar så ska vi ta oss hem och packa upp... Jag har inte hunnit med min stora kille än, så honom saknar jag fortfarande...


På arlanda, snart blir vi av med väskorna ...

dsc01725 (MMS)

På arlanda, snart blir vi av med väskorna och ska fika lite efter det...


Nu åker vi ifrån dom här ca 5 graderna, el...

dsc01724 (MMS)

Nu åker vi ifrån dom här ca 5 graderna, eller iaf mot arlanda till att börja med. Behöver jag säga att jag håller på och hoppar ur byxorna för att jag är så nervös?


God natt, nu ska jag sova som en stock!

dsc01709 (MMS)

God natt, nu ska jag sova som en stock!


Sista dagen.

Det här är min sista dag i sverige.
För imorgon går mitt flyg till turkiet, och min resfeber börjar bli rätt jobbig nu! Jag är lite flygrädd, men det värsta är att jag måste vara ifrån båda mina pojkar i en veckas tid... Joel och Leon åker runt 4 tiden idag, så min sista natt hemma blir i ensamhet.
 Jag kommer att gråta när jag ska säga hejdå idag!

Jag kommer att mobil blogga från arlanda imorgon, och jag kommer även att skicka iväg något inlägg från turkiet, men det är ganska dyrt för mej att använda telefonen där, så det kommer inte bli flera inlägg per dag!


Promenad snart avklarad... Sen blir det my...

dsc01706 (MMS)

Promenad snart avklarad... Sen blir det mys med joel, sista kvällen med båda mina pojkar idag, men leon sover ju sen timmar tillbaka.


Kylan smyger sej på mer och mer, hösten ko...

dsc01703 (MMS)

Kylan smyger sej på mer och mer, hösten kom för ett bra tag sen, men än syns inte så mycket av det i naturen... Hur som helst så är det här min näst sista dag i sverige, på söndag går ju flyget till turkiet. En vecka i solen, utan båda mina pojkar kommer att bli riktigt tufft! Men jag hoppas på att kunna njuta av semestern och komma hem ordentligt utvilad...


Här hemma har vi inte kommit igång än. Vi ...

dsc01702 (MMS)

Här hemma har vi inte kommit igång än. Vi slöar på soffan och jag väntar väl mest på att klockan ska bli dags att sova för leon, så att jag kan duscha och fräscha till mej.


På väg upp i rutchkanan, och det är också ...

dsc01699 (MMS)

På väg upp i rutchkanan, och det är också något man skulle ha haft på gården när man bor i hus.


Jag längtar tills jag har ett eget hus och...

dsc01698 (MMS)

Jag längtar tills jag har ett eget hus och kan plantera blommor och greja. Så här fint är det ute i hille.


Inget dagis för leon idag, det var bäst at...

dsc01696 (MMS)

Inget dagis för leon idag, det var bäst att ha honom kvar hemma, eftersom att han hade vart hängig igår... Så vi har tillbringat dagen på polisstationen, forex, apoteket och i tvättstugan. Med andra ord har vi haft fullt upp, och än är inte dagen slut...


Rösträtt.


Jag ska bara svara på en kommentar jag fått...

"Anonym:
Ska först säga att jag inte är så insatt i politik och dömer inte dig för vad du väljer men borde inte du vinna mest på om dom röda vinner? Du skulle väl få mer bidrag och så som ensamstående mammma med ganska lite pengar att leva på i månaden (vet jag inte något om så rätta mig om jag har fel)?"

Mitt svar:
Om jag enbart skulle gå efter att få så höga bidrag som möjligt så skulle väl det vara helt åt helvete fel!? Målet är väl ändå att skaffa ett jobb och tjäna sina egna pengar.
 Jag lever inte på bidrag nu, och hoppas verkligen att jag klarar mej ifrån det i framtiden också! Jag tycker inte att man ska uppmuntra folk med att höja bidragen. Självklart är det bra att det finns för dom som verkligen behöver det, men jag skulle aldrig  gå på olika bidrag för att slippa undan allt annat ansvar!

Och sen skulle jag aldrig rösta efter hur vida en punkt passar bättre för mej eller inte... Här gäller det att hitta ett punkt program som uppfyller så många av dom viktigaste kraven som möjligt innan min röst är lagd.
Och dessutom så skulle jag aldrig rösta rött!


Leon och "kusin" Joline.

dsc01693 (MMS)

Leon och "kusin" Joline.


Joel och barnen.

dsc01692 (MMS)

Joel och barnen.


I hille är tjejerna överlyckliga över att ...

dsc01691 (MMS)

I hille är tjejerna överlyckliga över att få träffa leon igen. Här hjälper de honom att ta på sej skorna så att dom kan leka.


Onsdag.



Jag vill grattulera min vän Cattis som fyller 20 år idag!

 

Och så mycket mer vettigt att rada ner har jag tyvärr inte nu... Jag har gjort precis som vanligt, vaknat, ätit frukost, lämnat killen på dagis och tänkte ta en promenad men hade så ont i fötterna och fick inte tag på Mikki så det fick vänta. :)
Jag ska väl slänga mej i ett bad och frächa till mej lite innan jag hade tänkt besöka Cattis och Turbo för att grattulera på den stora dagen.
 Senare väntar ett besök i hille och förhoppningsvis en långpromenad om fötterna känns bättre.

Vad ska ni göra idag?
 

RSS 2.0